از دست دادن دندانها واقعه ناراحت کنندهای برای همه انسانها محسوب میشود. هنگامی که دندانهای خود را از دست میدهید، نه تنها جای خالی آن در دهان، زیبایی لبخند را تحت تأثیر قرار میدهد و گاهی اوقات اعتماد به نفس افراد را کاهش میدهد، بلکه مشکلات متعددی برای سلامت دهان و سلامت عمومی بدن ایجاد مینماید. به همین علت پر کردن جای خالی دندان اقدام مهمی برای این دسته از افراد است.
ایمپلنت دندان تنها روش دائمی و ماندگار پر کردن جای خالی دندانها است و منافع زیادی برای بیمار به دنبال دارد.
جهت مشاوره رایگان و دریافت پاسخ سوالات خود کلیک کنید.
ایمپلنت دندان (implant)، همان طور که از نام آن پیداست نوعی پروتز کاشتنی است که در دهان جایگذاری میشود. ایمپلنت در واقع یک پایه تیتانیومی (و گاهی اوقات زیرکونیا) است که در داخل استخوان فک در زیر لثه جایگذاری میشود تا همانند ریشه دندان عمل کرده و روکش دندان یا دندان مصنوعی را در جای خود ثابت و مستحکم نگه دارد.
ایمپلنت دندان که امروزه بسیار رایج است، شکلی شبیه به پیچ دارد و در داخل سوراخی که در استخوان فک ایجاد میشود، قرار میگیرد تا ظرف چند ماه به استخوان فک جوش بخورد. از ایمپلنت دندان هم میتوان برای ثابت کردن دندانهای مصنوعی و هم به عنوان یک دندان تکی استفاده کرد. جنس ایمپلنت دندان از تیتانیوم خالص است که با بدن انسان سازگاری کامل دارد.
شکل آن به صورت میله باریک است که درون استخوان فک قرار میگیرد. امروزه ایمپلنت دندان بهترین جایگزین برای دندانهای از دست رفته است. نکته قابل توجه در مورد ایمپلنت دندان این است که اگر پس از قرار گرفتن در فک به طور صحیح از آن نگهداری شود، ماندگاری بسیار بالایی دارد. با توجه به پیشرفتهای زیاد در زمینه مراقبت از دندان، میلیونها ایرانی از دندان درد رنج میبرند، که اکثر آنها به علت پوسیدگی دندان، بیماری پریودنتال یا آسیب میباشد.
برای سال ها، گزینه درمان برای افرادی که دندان هایشان را از دست داده بودند، استفاده از پل و پروتز دندان بود. امروزه، ایمپلنت دندان در دسترس همه عزیزان هستند.
برای تعیین هزینه کاشت ایمپلنت دندان عوامل زیادی باید در نظر گرفته شود. گاهی اوقات به دلیل مشکلاتی مانند عفونت لثه ممکن است نیاز به درمانهای جانبی وجود داشته باشد که این هزینه درمان را افزایش میدهد. همچنین در صورتی که حجم و تراکم استخوان فک برای پشتیبانی ایمپلنت کافی نباشد، نیاز به پیوند استخوان وجود دارد که هزینه آن جداگانه محاسبه میشود.
همین حالا تماس بگیرید.
جنس ایمپلنت دندان نقش مهمی در تعیین هزینه درمانی دارد. دفعات مراجعه به دندانپزشک، عکس پرتوی ایکس، پیچیدگی مشکل درمانی، تعداد دندانهایی که میخواهید جایگزین کنید، تجهیزات مورد استفاده، محل کاشت دندان و تخصص دندانپزشک از جمله عوامل تعیین کننده هزینه کاشت ایمپلنت دندان هستند.
خود ایمپلنت دندان معمولاً از تیتانیوم ساخته میشود. تیتانیوم مواد استاندارد برای ساخت ایمپلنت است که چندین دهه با نتایج بسیار خوبی امتحان خود را پس داده است. اباتمنت قطعه واسطه بین ایمپلنت و دندان جدید است که نقش آن نگه داشتن دندان بر روی ایمپلنت میباشد. اباتمنت نیز غالباً از تیتانیوم ساخته میشود، اما ممکن است از اباتمنت سرامیکی استفاده شود.
در برخی موارد به خصوص در مورد دندانهای عقبی که تحت فشار زیادی قرار دارند، ممکن است از روکش پی اف ام (اسکلت فلزی با رویه سرامیکی) و یا روکش فلزی استفاده شود تا استحکام آن افزایش پیدا کند. مسلماً استحکام و مقاومت روکش فلزی بیشتر از روکش سرامیکی است و احتمال صدمه دیدن آن کمتر میباشد.
جهت مشاهده نمونههای بیشتر از اینستاگرام بازدید کنید.
شاید شما هم درباره ایمپلنت بدون جراحی یا ایمپلنت دیجیتال شنیده باشید. در این روش فقط یک سوراخ کوچک روی لثه ایجاد میشود، از همانجا دریل شده و از همانجا ایمپلنت در داخل استخوان قرار میگیرد و دیگر لثه بریده نمیشود و کنار زده نمیشود.
در روش دیجیتال یا ایمپلنت بدون جراحی ابتدا یک اسکن داخل دهانی از بیمار گرفته میشود. اطلاعات بافت نرم و دندانها از این طریق بدست میآید. سپس بیمار به رادیولوژی مراجعه میکند و یک CBCT از بافت سخت تهیه میشود. این دو فایل اطلاعاتی بدست آمده با هم ترکیب شده و مدل سه بعدی بسیار دقیقی از بافتهای نرم و سخت فک ارائه میدهد. با توجه به این مدل یک طرح درمان پروتز نهایی ریخته شده و بر مبنای آن مکان، موقعیت و زاویهی دقیق ایمپلنتها مشخص میشود. در واقع قبل از جراحی فیزیکی روی بیمار، یک بار عمل جراحی در فضای مجازی انجام میشود. این جراحی مجازی یک راهنمای جراحی در اختیار پزشک میگذارد؛ بنابراین با مراجعه بیمار برای ایمپلنت بدون نیاز به بریدن لثه، با ایجاد یک سوراخ بسیار کوچک روی لثه عمل دریلینگ انجام شده و ایمپلنت در موقعیت دقیق خود قرار میگیرد. این نوع جراحی بدون عوارض معمول مثل، درد، کبودی و بخیه است و به راحتی انجام میشود.
از مزایای این روش
۱- درد و کبودی، بخیه و تورم وجود ندارد.
۲- تحلیل کمتر استخوان و بافتهای نرم اطراف در طی زمان
۳- حذف استرس برای بیمار بخصوص در افرادی که ترس از جراحی و ایمپلنت دارند.
۴- عدم برش لثه و حذف بخیه
۵- ترمیم سریعتر و تسریع در روند جوش خوردن ایمپلنت با سلولهای استخوانی به دلیل خون رسانی بهتر از طریق لثهای که جدا نشده است.
۶- کاهش چشمگیر زمان عمل
۷- امکان گذاشتن پروتز موقت در همان جلسه طوری که بیمار در همان روز ایمپلنت گذاری با دندان از کلینیک خارج میشود.
۸- شانس موفقیت بیشتر ایمپلنت در افراد سیگاری و دیابتیک
۹- امکان ایمپلنت گذاری در افرادی که منع جراحی دارند.
۱۰-کاهش دفعات مراجعه بیمار به مطب
۱۱- افزایش دقت، کارایی و زیبایی کار نهایی
۱۲- بهترین روش برای بیمارانی که عرض استخوان بسیار کمی دارند و به آنها جراحیهای وسیع پیوند استخوان پیشنهاد شده است.
۱۳- بهترین روش برای بیمارانی که ارتفاع استخوان کمی دارند و به آنها جراحیهای پیشرفته جابجایی عصب پیشنهاد شده است.
۱۴- بهترین روش برای کسانی که نیاز به روکش فوری دارند..
۱۵ - استفاده از غذای طبیعی بلافاصله بعد از کاشت دندان
۱۶ - انجام کارهای عادی روزمره بلافاصله بعد از کاشت دندان
۱۷ - حفظ لثه بیندندانی و درنتیجه ایجاد زیبایی در دندانهای جلو و جلوگیری از گیر غذایی در دندانهای عقب.
از مزایای دیگر این روش میتوان به کاهش تعداد دفعات مراجعه بیمار اشاره کرد و به دلیل عدم نیاز به کنار زدن لثه، خون رسانی استخوان که از طریق لثه انجام میشود و فرآیند جوش خوردن سلولهای استخوانی با ایمپلنت که تحت تاثیر این خون رسانیست، به سادگی انجام میشود و بالطبع زمان ترمیم و جوش خوردن جلو میافتد. علاوه بر این با هر بار کنار زدن و بریده شدن لثه حدود یک میلیمتر تحلیل استخوانی به دلیل قطع خون رسانی در این ناحیه اتفاق میافتد که در این روش از آن پیشگیری میشود.
همچنین با وجود مدل سه بعدی از قبل تهیه شده، امکان ساخت پروتز فوری برای نواحی جلویی دهان که در زمینه زیبایی اهمیت دارد، وجود دارد به طوری که بیمار در موارد لازم میتواند در همان جلسه پروتز خود را تحویل بگیرد و با دندان از مطب خارج شود. در این روش برای بیماران سیگاری و دیابتی که شانس موفقیت ایمپلنت برایشان کم است، امکان انجام این عمل وجود دارد. همچنین بیمارانی که به هر دلیلی منع جراحی دارند میتوانند از این روش ایمپلنت بدون جراحی برای درمان استفاده کنند.
در گذشته برای دریافت اطلاعات از ساختار دهان و دندان لازم بود تا لثه بریده و کنار زده شود. در روش سنتی لثه شکافته و در نقطهای که بیشترین حجم استخوان وجود دارد دریل زده شده و پس از آن ایمپلنت قرار گرفته و لثه بخیه زده میشود. پس از دو تا سه ماه که استخوان جوش میخورد دوباره لثه باز شده و مرحله پروتز صورت میگیرد. امروزه در ایران ۹۰ درصد جراحیهای ایمپلنت به روش سنتی انجام میشود
در صورت مراقبت مناسب و انجام چکاپهای منظم دندانپزشکی احتمالاً ایمپلنت دندان تا آخر عمر به شما خدمت میکند.
معمولاً هیچ نیازی به تعویض خود ایمپلنتها جود ندارد، اما طول عمر روکش دندان که بر پایه ایمپلنت نصب شده است ۱۰ تا ۱۵ سال برآورد میشود که بسته به بهداشت دهان و برنامه غذایی تان ممکن است کمتر یا بیشتر شود.
ابتدا معاینه کلی انجام میشود تا شرایط بیمار بررسی شود. سابقه پزشکی و دندانپزشکی بیمار دریافت میشود تا اطمینان حاصل شود مشکلی که مانع کاشت ایمپلنت میشود، وجود ندارد. عکس پرتوی ایکس از دندانها و فک گرفته میشود تا موقعیت دقیق ساختارهای زیرین مانند عصبها و همچنین تراکم و حجم استخوان فک بررسی شود و محل کاشت ایمپلنت به شکل دقیق تعیین شود.
پس از آن در صورت لزوم پیوند استخوان انجام شود تا قاعده مستحکمی برای پشتیبانی ایمپلنت ایجاد شود. در نهایت پایه ایمپلنت در داخل استخوان فک جایگذاری میشود و پس از چندین ماه که ایمپلنت استخوان فک جوش خورد، پروتز مصنوعی جایگزین دندان بر روی ایمپلنت نصب میشود.
ابتدا با استفاده از بی حسی موضعی، دهان بی حس میشود تا بیمار در حین درمان دردی احساس نکند. سپس با استفاده از دریل دندانپزشکی، سوراخی متناسب با ابعاد پایه ایمپلنت در داخل استخوان فک ایجاد میشود. پایه ایمپلنت در داخل سوراخ قرار میگیرد و بر روی آن پیچ درپوش نصب میشود تا سوراخ ایمپلنت بسته شود.
سپس لثه روی ایمپلنت را پوشانده و بخیه میشود. پس از چند ماه که فرآیند یکپارچگی استخوان پشت سر گذاشته شد، مجدداً طی عمل جراحی ساده ای، لثه روی ایمپلنت برش میخورد. پس از این که دندانپزشک به ایمپلنت دسترسی پیدا کرد، پیچ درپوش را باز کرده و هیلینگ اباتمنت را بر پایه ایمپلنت پیچ میکند. نوع اباتمنت بر اساس محل کاشت دندان و شرایط دندانهای مجاور و استخوان فک انتخاب میشود.
پس از مدتی که لثه پیرامون اباتمنت را گرفته و التیام یافت، روکش دندان به اباتمنت وصل میشود. اتصال روکش به اباتمنت ممکن است به واسطه پیچ و یا چسب باشد. در برخی شرایط ممکن از عمل جراحی یک مرحلهای برای کاشت ایمپلنت انجام شود. تفاوت آن با روش گفته شده در این است که در مرحله اول کاشت ایمپلنت، لثه روی ایمپلنت را نمیپوشاند تا برای نصب اباتمنت که چند ماه دیگر انجام میشود، نیازی به بریدن لثه نباشد.
جهت مشاوره رایگان و دریافت پاسخ سوالات خود کلیک کنید.
همین حالا تماس بگیرید.
جهت مشاهده نمونههای بیشتر از اینستاگرام بازدید کنید.
تهران، چهارراه فرمانیه، ضلع جنوب شرقی (پاسداران)، روبه روی مرکز خرید کوهستان، پلاک ٥١٩، طبقه اول