خیارشور را خودتان در خانه درست کنید
۱۰۸۳۴۱۴
۰۵ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۸:۴۰
۲۱ 
خیارشور یکی از خوراکی‌های مهم و البته خوش‌خوراک برای سفره‌آرایی، تزیین غذا‌ها و مزه دادن به انواع غذاهاست. در این مطلب شیوه درست کردن خیارشور ترد، خوشمزه و بهداشتی را در خانه یاد بگیرید.

وب‌سایت کاغذرنگی - احمد جعفری: خیارشور یکی از خوراکی‌های مهم و البته خوش‌خوراک برای سفره‌آرایی، تزیین غذا‌ها و مزه دادن به انواع غذاهاست. برای خیلی از غذا‌ها مانند الویه، ساندویچ‌ها و… خیارشور یک عضو اصلی و جدایی‌ناپذیر است که باعث خوش‌طعمی هرچه بیشتر ساندویچ‌ها می‌شود. اگر علاقه به خوراکی‌های خانگی دارید که خیالتان از طرز تهیه و رعایت موارد بهداشتی مطمئن باشد، در این مطلب شیوه درست کردن خیارشور ترد، خوشمزه و بهداشتی را در خانه یاد بگیرید.

آسان‌ترین روش طرز تهیه خیارشور خانگی

مواد لازم

  • خیار: ۲ کیلو
  • سبزیجات (ترخون، نعنا، مرزه): درمجموع ۲۰۰ گرم
  • سیر: ۸ حبه
  • نمک: ۱ پیمانه
  • سرکه سفید: ۱ پیمانه
  • آب: ۱۴ پیمانه
  • فلفل تند: ۱ عدد

چنانچه به میزان کم‌تر یا بیش‌تری خیارشور درست می‌کنید، مواد موردنیاز را به همان میزان تغییر دهید. دقت کنید اضافه کردن فلفل به مقدار بیش‌تر کاملا به سلیقه و ذائقه غذایی شما بستگی دارد.

یکی از متفاوت‌ترین سبزیجاتی که می‌توانید به خیارشور اضافه کنید تا طعم و البته عطر خیلی بهتری به آن بدهید، برگ انگور یا مو است. این برگ به لطف بوی مطبوعی که دارد، از تندی بوی سرکه و سیر کم کرده و طعم ملایم‌تری به خیارشور‌ها می‌دهد.

آسان‌ترین روش طرز تهیه خیارشور خانگی

آسان‌ترین روش طرز تهیه خیارشور خانگی

طرز تهیه

برای تهیه خیارشور مراحل زیر را قدم به قدم طی کنید.

۱. آماده کردن خیار و فلفل‌ها

دقت کنید در انجام مراحل طرز تهیه خیارشور خانگی به هیچ عنوان با دست خیس یا چرب کار نکنید تا خیار شور‌های تهیه شده کپک نزنند یا خراب نشود.

در گام اول باید سعی کنید خیار‌های کوچک، ریز و سالم را برای این کار انتخاب کنید. هرچه خیار‌ها بزرگ‌تر یا به اصطلاح سالادی باشند، خیارشور‌ها بافتی گوشتی و خمیری پیدا خواهند کرد. در عوض خیار‌های کوچک و ریز یک خیارشور ترد و لطیف خواهند شد. خیار‌ها و فلفل را بشویید و بگذارید سطح آن‌ها کاملا خشک شود. می‌توانید این مواد را روی یک پارچه خشک بریزید و با همان پارچه به طور کامل خشکشان کنید.

آسان‌ترین روش طرز تهیه خیارشور خانگی

۲. مخلوط خیار با سایر مواد

خیار، سبزی‌های معطر، سیر و فلفل تند را داخل ظرف موردنظر برای نگهداری خیار شور بریزید. سعی کنید برای تهیه خیارشور از ظروف کشیده با دهانه کوچک استفاده کنید تا احتمال هواکشیدن به داخل ظرف کمتر شود. اگر می‌خواهید از برگ مو برای تهیه خیارشور استفاده کنید، باید در این مرحله برگ مو را هم به مواد دیگر اضافه کنید.

بهتر است روی فلفل‌ها را یک یا دو بار چنگال بزنید تا تندی فلفل خارج شده و در آب خیارشور پخش شود. این کار باعث می‌شود خیارشور‌ها طعم تندی ملایمی پیدا کنند.

آسان‌ترین روش طرز تهیه خیارشور خانگی

۳. ریختن آب، نمک و سرکه

آب و نمک را به طور کامل بجوشانید، سپس اندکی صبر کنید تا آب ولرم شود. سرکه را به آن اضافه کرده و مایع آماده شده را به ظرف حاوی خیار، سیر؛ فلفل و سبزیجات اضافه کنید. شما باید این مایع را تا اندازه‌ای در ظرف خیارشور بریزید که به طور کامل روی خیار‌ها را بپوشاند.

آسان‌ترین روش طرز تهیه خیارشور خانگی

۴. بستن درب ظرف در طرز تهیه خیارشور

در قدم آخر باید درب ظرف را محکم ببندید به طوری که هوا وارد شیشه یا بطری پلاستیکی نشود. پیشنهاد می‌کنیم پیش از بستن درب ظرف یک لایه پارچه بین ظرف و درب قرار دهید تا هوای محیط بیرون به داخل ظرف کشیده نشود.

پس از اینکه از بسته شدن سفت و سخت درب شیشه خیارشور مطمئن شدید، آن را در جای نیمه گرم قرار دهید. برای مثال گوشه‌ای از آشپزخانه برای ماندن خیارشور انتخاب مناسبی است.

آسان‌ترین روش طرز تهیه خیارشور خانگی

پس از گذشت یک هفته تا ۱۰ روز خیارشور آماده شده است. خیار شور آماده شده را مانند چیپس گوجه فرنگی می‌توانید به عنوان یک چاشنی خوشمزه کنار سایر غذا‌ها سرو کنید.

شما می‌توانید به جای اینکه خیار‌ها را به شکل درسته در ظرف بریزید، آن‌ها را حلقه کنید و خیار‌های حلقه‌شده را با سیر، فلفل، سبزیجات، نمک، سرکه و آب مخلوط کنید. در واقع همه مراحل کاملا مشابه هم خواهد بود و تنها خیار‌ها به شکل حلقه هستند. با این شیوه طعم خیارشور بسیار قوی‌تر خواهد بود.

اگر شما هم شیوه خاصی برای طرز تهیه خیارشور می‌شناسید، با ما درمیان بگذارید.

انتشار یافته: 3
در انتظار بررسی:0
Iran, Islamic Republic of
19:56 - 1399/11/05
سلام دوستان
من چندین سال هست که به این روش خیار شور و شور ترشی درست میکنم و حساسیت ها و وسواسی های خاصی هم جهت درست کردن نداره و بسیار لذیذ و ترد و سفت میشه.
لازم به توضیح هست اصلا نیاز به خشک بودن خیار و ظرف ترشی و غیره نیست و از آب معمولی شیر آب استفاده می کنم .
کف ظرف رو گل گلپر یا پرک گلپر رو می پوشانیم و بعد خیار ها یک اندازه رو به ترتیب و با ایجاد کمترین فضای ایجاد شده می چینیم و یک لایه نعنا و سیر و ترخون و مجدد کمی گلپر می ریزیم و همین ترتیب رو ادامه میدیم تا بالای ظرف برسیم و روی اون رو با ساقه و برگهای ظخیم کرفس می پوشانیم.
و حالا از یک لیوان دسته دار جهت پیمانه آب و یک قاشق غذا خوری جهت پیمانه نمک استفاده می کنیم .
هر یک لیوان آب شیر یک قاشق نمک سرخالی می ریزیم و به ازای یک کیلو خیار یک چهارم سرکه سفید استفاده میکنم و درب آن رو محکم بسته و بعد از دوهفته مصرف کنید .
شور ترشی هم همین روال هست .
پاسخ ها
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۵۹ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۶
سلام
گفتید نیاز به خشک بودن مواد نیست . پس چرا خیارشورهای من گپک زدند با اینکه همی چیز کاملا خشک بود و آب و نمک رو هم جوشانده بودم ؟
سویل
United Arab Emirates
۱۱:۵۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۰۶
سلام ممنونم ازتوضیحاتت ولی خیار اگه خشک نشه باعث میشه خیارشور کپک بزنه وله بشه.
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج