طرز تهیه شامی گیلانی؛ طعمی که باید تجربه کرد
۱۰۸۶۲۷۳
۱۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۸:۴۴
۱۵ 
شامی گیلانی یکی از غذا‌های محلی و پرطرفدار است بسیار هم طعم عالی و بی‌نظیری دارد. پیشنهاد می‌کنیم اگر هوس یک غذای محلی کرده‌اید، دست به کار شوید و شامی گیلانی را طبق دستور محلی‌ها درست کنید.

ایرنا زندگی: شامی گیلانی یکی از غذا‌های محلی و پرطرفدار است بسیار هم طعم عالی و بی‌نظیری دارد. پیشنهاد می‌کنیم اگر هوس یک غذای محلی کرده‌اید، دست به کار شوید و شامی گیلانی را طبق دستور محلی‌ها درست کنید.

طرز تهیه شامی گیلانی؛ سفر خیالی به رشت

مواد لازم:

  • گوشت گوسفند بدون چربی: ۵۰۰ گرم
  • لپه: ۵۰۰ گرم
  • فلفل، نمک، زردچوبه: به میزان لازم
  • پیاز: ۱ عدد متوسط
  • آب: به مقدار کافی
  • تخم مرغ: ۴ عدد درشت
  • زعفران دم کشیده: یک قاشق غذاخوری
  • روغن مایع: به مقدار لازم

طرز تهیه شامی گیلانی؛ سفر خیالی به رشت

طرز تهیه شامی گیلانی؛ سفر خیالی به رشت

طرز تهیه:

۱. برای تهیه شامی پوک گیلانی یا شامی رشتی ابتدا باید لپه‌ها را خیس کنید. لپه‌ها باید در شامی حسابی له و ناپیدا شوند پس بهتر است لپه‌ها را چند ساعت در آب بخیسانید و چند بار هم آب آن‌ها را عوض کنید. بعد از چند ساعت خیس خوردن لپه‌ها، آن‌ها را بپزید. لپه‌ها باید خوب پخته شوند و بعد از پخت آبکش کنید. گوشت را هم بعد از شستن، بپزید.

برای پختن گوشت یک عدد پیاز متوسط را به دو نیم تقسیم کنید. گوشت، پیاز و آب را در یک قابلمه بریزید و فلفل و زردچوبه هم به آن اضافه کنید. میزان آب باید به قدری باشد که در پایان پخت گوشت چیزی از آن باقی نمانده باشد. گوشت را روی شعله ملایم گاز بپزید و وقتی گوشت کاملا پخت و آب داخل قابلمه کشیده شد اجازه دهید کمی سرد شود.

۲. اگر بخواهید به روش سنتی و گیلانی‌های قدیمی عمل کنید باید گوشت را ریش ریش کنید و لپه‌ها را با گوشتکوب له کنید و سپس گوشت و لپه را با هم مخلوط کنید و حسابی ورز دهید تا یک مایه یکدست حاصل شود و لپه و گوشت از هم قابل تشخیص نباشند. اگر هم فرصت ندارید گوشت و لپه را در غذاساز بریزید و با هم مخلوط کنید. سپس تخم‌مرغ، زعفران، فلفل، نمک و زردچوبه را به مایه گوشت و لپه اضافه کنید و حسابی ورز دهید تا تمام مواد خوب با هم مخلوط و یکدست شوند.

طرز تهیه شامی گیلانی؛ سفر خیالی به رشت

بهتر است مایه شامی پوک گیلانی را به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند. روی ظرف سلفون بکشید. برای هر عدد شامی پوک گیلانی یا رشتی مقداری از مایه به اندازه یک گردو بردارید، کف دست گرد کنید و با انگشت یک سوارخ وسطش درست کنید. مقداری روغن مایع در ماهیتابه بریزید، وقتی روغن داغ شد شامی‌ها را در ماهیتابه بریزید سرخ کنید. وقتی رنگ شامی طلایی شد آن را از ماهیتابه بیرون بیاورید و در ظرف مورد نظر بچینید.

انتشار یافته: 9
در انتظار بررسی:0
Iran, Islamic Republic of
09:31 - 1399/11/19
جوش شیرین هم میخواد وگرنه پف نمیکنه
Iran, Islamic Republic of
14:30 - 1399/11/19
نیم کیلو گوشت گوسفندی خالص !!!
Iran, Islamic Republic of
23:47 - 1399/11/19
من اعتراض دارم! خوشبختی در ساده‌زیستیه و شما دارید تبلیغ زندگی لاکچری می‌کنید!
پاسخ ها
سویل
Iran, Islamic Republic of
۱۷:۲۰ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۰
کی گفته خوشبختی در ساده زیستیه؟؟ از خودت حرف درمیاری چرا!!
بدون نام
Iran, Islamic Republic of
۱۰:۱۴ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۱
بله واقعا راست میگید زندگی ساده بهتر از زندگی پر زرق و برقه
ولی هر کس نظر خودشو داره چون باسه خودش زندگی میکنه نه باسه دیگران
Light
Iran, Islamic Republic of
۰۰:۵۱ - ۱۳۹۹/۱۱/۲۷
سویل خانم حرف من فقط کنایه بود. متوجه نشدی واقعا؟!
Iran, Islamic Republic of
21:01 - 1399/11/20
شامی گیلانی با نخود و لپه باهم یک کیلو ودوتا پیاز روبا یک سیب زمینی متوسط میزاریم میپزه وقتی ابش تموم شد همه رو چرخ می کنیم و به همون میزان گوشت گاو پخته شده وریش ریش شده رو به مواد چرخ شده اضافه می کنیم و با هم مخلوط می کنیم به اندازه شام شبمون یا افطاری بسته بندی می کنیم میزاریم فریزر هر بسته رو با یک الی دوتا تخم مرغ سرخ میکنیم یک دهم شام های ما در طول سال رو ساپرت میکنه
نام:
* نظر:
تعداد کاراکترهای مجاز: 450
قوانین ارسال نظر
بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج